Rondleidingen in Brussel: onze tips voor de mooie dagen!

Drie mannen op geleid bezoek door de Sint-Jakobswijk in het centrum van Brussel, (c) Jean-Paul Rémy, visit.brussels
Drie mannen op geleid bezoek door de Sint-Jakobswijk in het centrum van Brussel, (c) Jean-Paul Rémy, visit.brussels

Laat je op sleeptouw nemen door de vele gidsenorganisaties die Brussel rijk is. Ze wijden je met plezier in in de meest spannende Brusselse geheimen en boren een breed spectrum van thema’s aan. Doen streetart of architectuur je hart sneller slaan? Wil je meer weten over de bewogen geschiedenis van een bruisende wijk? Of is een gegidste wandeling of fietstocht in ons natuurschoon helemaal je ding? Wij zetten enkele aanraders voor je op een rij.

Brussel, een felgroene hoofdstad

Je zou het misschien niet meteen vermoeden, maar in Brussel vind je meer dan 8000 hectare groene ruimten, parken en bossen. Volop ruimte dus om te verpozen, te wandelen of te sporten, zelfs in het stadscentrum! De ervaren gidsen delen met plezier hun favoriete plekjes.

(Her)ontdek je wijk... of een van de 145 andere!

Brussel telt maar liefst 145 wijken! Ze hebben elk een eigen identiteit, sfeer en geschiedenis. Ook hier volop voer voor ontdekkingen!

Brussel: een patchwork van architecturale stijlen

Creatieve herbestemmingen van industriële panden, gotische kerken, neoklassieke pleinen, brutalistische woningen en art-nouveaukleppers van formaat… Brussel bulkt van schatten voor architectuurfans. Maar ook de verbrusseling (of bruxellisation) is al even geen taboe meer. Er gaan zelfs stemmen op om ook sommige ‘stadskankers’ uit deze periode te beschermen. Tijd maakt alles mooi. Of op zijn minst interessant. Wat is jouw mening? Van rondleidingen over architectuur word je altijd een pak wijzer!

Duurzame en geëngageerde burgerinitiatieven in de kijker

De ziel van Brussel, dat zijn de Brusselaars en hun liefde voor de stad. Ook nieuwkomers voelen die magische je-ne-sais-quoi. Je hoort het steeds opnieuw: “Ik kwam, zag en verloor… mijn hart aan deze stad”. Tal van gedreven inwoners tillen de levenskwaliteit op hun manier naar een hoger niveau. Veel dapper werk gebeurt achter de schermen, maar dankzij de gidsenverenigingen kan je kennismaken met tal van prachtinitiatieven die inzetten op een duurzame en inclusieve samenleving. De stad van morgen, die zie je al vandaag!

En dan zijn er nog…. de speciallekes!

Niet bang van sterke emoties? Ben je op zoek naar een unieke ervaring, iets anders dan anders? Geen probleem. Ook voor liefhebbers van zenuwslopende ontsnappingsspellen, avontuurlijke zoektochten, huiveringwekkende of erotische stadslegendes heeft Brussel het een en ander in petto!