Mode en vintage: trendy uitstapjes voor deze herfst

Het menu tonen/verbergen
38 Musee Mode et Dentelles Brussels Touch C Lessire
Gepubliceerd op 02/11/2021
Door Mylène

Brussel staat bekend om zijn trendy boetieks en vele tweedehandswinkels. Maar er is zoveel meer dan shoppen! Duik in de nieuwste trends of reis door de geschiedenis van de mode! Expo’s, verrassende etalages en vintagemarkten… De herfst is de perfecte periode om je moderadar te activeren!

BRUSSELS VINTAGE MARKET

Brussels Vintage Market

Tien jaar al vertegenwoordigt de Brussels Vintage Market het kloppend hart van de hoofdstedelijke tweedehandsscene. Elke eerste zondag van de maand worden het beste van vintage kledij, klein meubilair en decoratieve objecten uitgestald. Het professionele team van de BVM houdt een kennersoogje in het zeil. De ideale plek dus voor verantwoord shoppen in een heerlijke retro sfeer.

BONUS

👟Gevarieerde thema's. Klassieke edities worden afgewisseld met street&sportwear- edities om je sneakervoorraad aan te vullen.

🎈Lokale ontwerpers (veganistische kaarsen, delicaat macramé, upcycling) en de aanwezigheid van getalenteerde modeontwerpers om je te begeleiden

See U, elke eerste zondag van de maand

Ik ontdek het op agenda.brussels

BRUSSELS TOUCH

Musee Mode et Dentelles Brussels Touch C Lessire

Hoe definieer je de Brusselse ‘touch’ in het Belgische modelandschap? Het Mode & Kant Museum werpt een blik op de knowhow, de creativiteit en dat "je ne sais quoi" die de eigenheid van de Brusselse mode bepalen. 33 ontwerpers krijgen elk hun eilandje om hun unieke en vernieuwende creaties in de kijker te zetten.

BONUS

👗 De kans om adembenemende stukken te zien: Marine Serre's jurk met ruches, Julien Dossena’s hypervrouwelijke versie van de maliënkolder voor Paco Rabanne, of de ‘one-size-fits-all’-kledingstukken van Balthazar Delepierre en Ester Manas.

In het Mode & Kant Museum, tot 15 mei 2022

Ik ontdek het op agenda.brussels

SARAJEVO TO PARIS

Marleen Daniëls - Sarajevo to Paris Marleen Daniëls

Droom je van een plaats op de eerste rij en een backstagepasje voor de beste  modeshows? Met de exclusieve foto’s van Marleen Daniëls is het alsof je erbij bent.  Zij maakte de  meest spectaculaire defilés van de jaren 1980 tot nu mee (Martin Margiela, Viktor & Rolf, Stella McCartney, Dries Van Noten). Haar momentopnames van kunstzinnige catwalks, onaardse modellen en luxueuze creaties geven de bruisende sfeer weer van de internationale modewereld.

BONUS

📖 Tijdens de tentoonstelling kan je de presentatie van het boek van Marleen Daniëls bijwonen: Sarajevo to Paris. 813 bladzijden lang ontdek je een flink deel van de modegeschiedenis, verrijkt met weelderige foto's.

In het MAD, tot 14 november

Ik ontdek het op agenda.brussels

FASHION ROOM 3 : COLOR BLACK #1

Musee Mode et Dentelles Brussels Touch C Lessire

Zwart is terug van nooit weggeweest! Onbetwistbare klasse, punk of minimalistisch maar altijd tijdloos: de modezaal van het Mode & Kant Museum brengt hulde aan het zwarte kledingstuk. Van het broekpak getekend door Yves Saint Laurent en de zwarte jurk die Gabrielle Chanel zo dierbaar was tot de avant-gardistische creaties van Yohji Yamamoto en Ann Demeulemeester.  

BONUS

🌈 Met Color Black #1 start het Mode & Kant Museum een reeks tentoonstellingen in alle kleuren van de regenboog! Het zwart bijt de spits af en wordt verkend in een vijftiental iconische stukken. Wordt vervolgd...

Mode & Kant Museum, tot  14 november

Ik ontdek het op agenda.brussels

RESORTECS X STUDIO WDN

Innovatie, textielrecyclage en nieuwe technologieën: deze sleutelwoorden bepalen de identiteit van de Brusselse start-up Resortecs. Samen met Studio WDN ontworp de  voormalige resident van de MAD-ateliers een revolutionair project. Je kan je eraan vergapen in de vitrine van het MAD aan de Papenvest. Kleren komen in beweging, worden uiteen gehaald en krijgen een nieuw leven dankzij ultravernieuwend naaigaren.

BONUS

Men neme een sprookje van de gebroeders Grimm (De drie spinsters), grondstoffen en afgewerkte kledingstukken, en het potentieel van gerecycleerde kleding vertienvoudigt zowaar! Een installatie die zin geeft aan de toekomst van de mode.

Vitrine van MAD Brussels - Papenvest, tot 14 november

Ik ontdek het op agenda.brussels

Lees ook...

Zie meer