Until Fri 18 June 2021

Expo: WE ZIJN ER!/ON EST LÀ! - House of Compassion

Category
Politics and Society
Place
GC De Markten

This event takes place online

Show/hide the menu
Expo: WE ZIJN ER!/ON EST LÀ! - House of Compassion

Description

The content of this event was not available in your language

Mohammed Amine (16) ging met zijn moeder protesteren in de Begijnhofkerk. Sympathisanten gaven hem een schrift en een fototoestel cadeau. Hij maakte portretten en tekende de verhalen op van mensen die in de kerk actie voeren. Vanaf 7 mei is zijn werk te zien in de traphal van De Markten.

Al drie maanden bezetten mensen zonder papieren de Begijnhofkerk, de ULB en de VUB. De actievoerders vragen de overheid om een regularisatie, zodat ze in waardigheid kunnen leven en werken.

Mohammed Amine (16) ging met zijn moeder protesteren in de Begijnhofkerk. Sympathisanten gaven hem een schrift en een fototoestel cadeau. Zo startte hij met het maken van portretten en het optekenen van de verhalen van mensen die in de kerk actie voeren. Langzaamaan groeide het idee om een volwaardige tentoonstelling uit te werken. Vanaf 7 mei wordt zijn werk tentoongesteld in de traphal van De Markten, onder de titel: We zijn er!/On est là!
Hier één van de vele verhalen:
Salima kwam in mei 2010 van Marokko naar België. De eerste maand verbleef ze bij een vriendin. Daarna vond ze werk bij een gezin waarvoor ze 2 jaar werkte als babysitter. Ze betaalden haar niet. Ze zeiden haar dat ze haar salaris zou krijgen op het einde van haar dienst. Haar salaris bedroeg 500 per maand, maar elke keer als ze naar haar salaris vroeg, dreigde de familie ermee om de politie te bellen. Na twee jaar dienst liet de familie haar vallen zonder haar het beloofde salaris ( 12.000) te geven. Aangezien ze het adres van deze familie niet meer kende, liet ze het zo en vertrok ze naar een andere familie waar ze opnieuw ging babysitten, deze keer voor 600 per maand. Ze beloofden haar hetzelfde als de eerste familie, ze zou haar salaris pas op het einde van haar dienst krijgen. Ook deze familie gaf haar haar salaris niet ( 7.200 in totaal) en aangezien ze hun adres niet meer kende, liet ze het geld nog een keer vallen. Hetzelfde verhaal bleef zich herhalen maar deze keer met andere jobs. Tijdens haar vijfjarig verblijf in België heeft Salima ongeveer 30.000 misgelopen.

Photos and videos

Practical information

Dates

Friday, May 7, 2021 — Friday, June 18, 2021

Timetable

Tuesday, June 15, 2021 from 9:00 AM to 5:00 PM

Wednesday, June 16, 2021 from 9:00 AM to 5:00 PM

Thursday, June 17, 2021 from 9:00 AM to 5:00 PM

Friday, June 18, 2021 from 9:00 AM to 5:00 PM

Place

GC De Markten [ONLINE]

T. +32 2 512 34 25
M. demarkten@demarkten.be
http://www.wearebelgiumtoo.be/nl

More information

Prices

Free

Target audience

Youth 15-18 yr.
Youth 12-15 yr.
Children 6-9 yr.

Languages

Dutch

Organiser

GC De Markten